keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Julkinen opetus

3:32 Sano: »Totelkaa Jumalaa ja profeettaa! Sillä jos käännytte pois, niin tietäkää, että Jumala totisesti ei rakasta uskottomia.»

Erimielisyydet jatkuivat. Koraani tuomitsee mekkalaiset, jotka olivat eri mieltä Muhammedin kanssa.

25:32 Uskottomat sanovat myös: »Miksi koko Koraania ei ilmoitettu hänelle yhdellä kertaa?» Siksi, että saatoimme sen avulla vahvistaa sydäntäsi, Me esitimme sen jaksoittain.
25:33 He eivät voi esittää sinulle ainoatakaan väitettä, josta emme sanoisi sinulle totuutta ja antaisi parasta selitystä. Niiden osa, jotka yhteenkoottuina lankeavat kasvoilleen helvetissä, on oleva onnettomin ja he ovat etäimmälle eksyneitä.
18:56 Emme Me lähettiläitä muuta varten lähettänyt kuin ilosanomain tuojiksi ja varoittajiksi, mutta epäuskoon antautuneet kiistelevät valheellisin puhein väärentääkseen siten totuuden. Ja he pitävät Minun merkkejäni ja heidän varoittamistaan leikkinä. Kuka on väärämielisempi kuin se, joka kääntyy pois, kun häntä muistutetaan Herransa merkeistä, ja unohtaa, mitä hänen kaksi kättänsä ovat tehneet? Totisesti, Me olemme pannut verhot heidän sydäntensä ylle, jotta he eivät sitä ymmärtäisi, ja olemme sulkenut heidän korvansa. Ja jos sinä kutsut heitä oikealle tielle, he eivät konsanaan anna itseänsä opastaa.


Mekkalaiset sanovat Muhammedia mielenvikaiseksi ja pilkkaavat häntä.

37:12 Ihmeeksesi he vain pilkkaavat sinua ja varoittavista muistutuksista he eivät välitä, nähdessään tunnusmerkin he yllyttävät toinen toistaan ivaan sanoen: »Eihän tämä ole muuta kuin ilmeistä noituutta. Pitäisikö uskoa siihenkin, että kuoltuamme ja luiksi sekä tomuksi muututtuamme meidät muka varmasti eloon herätetään, vieläpä muka muinaiset esi-isämmekin?»
37:34 Niin me totisesti menettelemme väärintekijäin suhteen. Totisesti he olivat pöyhkeitä, kun heille sanottiin: »Ei ole muita jumalia kuin Jumala.» Ja he sanovat: »Meidänkö todella pitäisi luopua jumalistamme mielipuolen runoilijan tähden?»
37:37 Sano: »Ei, hän toi mukanaan totuuden ja vahvisti entisten sananjulistajien sanat.» Nyt saatte totisesti maistaa tuskallista rangaistusta, eikä teitä tällöin muusta rangaista kuin omista teoistanne. Toisin on Jumalan palvelijain, puhdistettujen, laita. Heille annetaan luvattu osansa, he nauttivat hyvien töittensä hedelmiä ja heidät korotetaan kunniaan, autuuden tarhoissa he istuvat kunniaistuimilla, katsoen toistensa kasvoihin, ja malja pannaan kiertämään kädestä käteen täynnä raikkainta lähdevettä, kirkasta, ihanaa nautittavaksi. Siinä ei ole sameutta eikä se heiltä ehdy. Ja heidän seurassaan on oleva neitsyitä, jotka siveydessään hillitsevät kauniiden silmiensä katseet kuin olisivat heidän silmänsä hellästi varjeltavia linnun munia. He tekevät toisilleen kysymyksiä. Joku heidän joukostaan sanoo: »Totisesti, olihan minulla ystävä, joka minulta kyseli: 'Kuulutko sinäkin niihin, jotka uskovat sen todeksi? Viedäänkö meidät todellakin tuomiolle sitten, kun olemme kuolleet ja muuttuneet luiksi ja tomuksi?'»
37:54 Ja puhuva jatkaa: »Katso alas!» Ja tämä katsoo alas ja näkee ystävänsä keskellä helvettiä. Ja hän huudahtaa: »Jumalan nimessä, vähällä olit saattaa minut turmioon, sillä ellei Jumala olisi armahtanut laupeudessaan, olisin varmasti joutunut kadotettujen joukkoon.

I183 Muhammed jatkoi Allahin kunnian saarnaamista ja tuomitsi Quraishin uskonnon. Hän sanoi heidän elämäntapansa olevan väärän ja että heidän esi-isänsä palaisivat helvetissä, hän kirosi heidän jumalansa, halveksi heidän uskontoaan ja aiheutti hajaannusta yhteisössä saaden heimot toisiaan vastaan. Quraishit eivät enää sietäneet sitä. He olivat aina ennen olleet suvaitsevaisia.

21:107 Olemme lähettäneet sinut, oi Muhammed, vain armoksi maailman kansoille. Sano: »Minut on määrätty julistamaan, että teidän Jumalanne on armon Jumala. Ettekö siis olisi tottelevaisia?» Mutta jos he kääntyvät pois, sano silloin: »Olen varoittanut teitä kaikkia ilman erotusta enkä tiedä, onko se, mitä teille on määrätty, lähellä vai kaukana. Totisesti, Hän tietää mitä äänekkäästi puhutaan, ja Hän tietää myös, mitä te salaatte. En tiedä, tuleeko siitä teille koettelemus vaiko ajallinen nautinto.» Hän lausui: »Herra, tuomitse oikeudenmukaisesti. Herramme on Armahtaja, jota kutsutaan avuksi niitä vastaan, joita he Hänen vertaisikseen asettavat.»

Hän jatkoi Allahin ja Koraanin saarnaamista. Koraani viittaa usein itseensä todistaakseen oman totuutensa.

67:16 Oletteko varmat siitä, ettei Hän, joka on yläpuolellanne, anna maan niellä teitä? Katso, se jo vavahtelee! Tai oletteko varmat siitä, ettei Hän, joka on teidän yläpuolellanne, lähetä päällenne hirmumyrskyä? Saatte kokea, millainen oli minun varoitukseni. On kyllä ollut niitä, jotka ennen heitä ovat väittäneet totuutta valheeksi, mutta millainen olikaan kuritukseni!
67:19 Eivätkö he näe, miten linnut heidän yläpuolellaan levittävät ja kokoovat siipensä? Kuka muu kuin Armahtaja pitää niitä koholla? Hän totisesti näkee kaiken
67:20 Kuka muu kuin Armahtaja voi teitä auttaa niinkuin suuri sotajoukko? Epäuskoiset ovat sokeita. Onko ketään, joka teitä ravitsisi, jos Hän ei antaisi teille elatusta? Mutta he vain jatkavat kapinoimistaan ja vastusteluaan. Kumpi voi paremmin seurata johdatusta, sekö, joka ryömii kasvot maata vasten, vai se, joka etenee oikeata tietä pystyssä päin?
67:1 Siunattu on Hän, jonka käsissä on valtakunta ja voima yli kaiken olevaisen! Hän, joka loi elämän ja kuoleman koetellakseen, kuka teistä osoittautuu parhaaksi teoissa. Hän on mahtava, laupias. Hän on luonut seitsemän taivasta toinen toisensa yläpuolelle. Et voi havaita mitään vikaa Armahtajan luomistyössä. Katsele ympärillesi: voitko huomata mitään vajavaisuutta?

Tässä lisää Koraanin viittauksia itseensä:

Huomaa: Useat Koraanin luvuista alkavat kirjaimilla, joiden merkitystä ei tiedetä.

44:1 H.M. Pitäkää arvossa Kirjoitus, joka tuo ilmi totuuden.
44:3 Totisesti olemme ilmoittanut sen siunattuna yönä; Me totisesti varoitamme herkeämättä. Siinä kaikki viisaus selvitetään, niinkuin Me käskemme; totisesti, Me lähetämme sananjulistajat, armona, joka on lähtöisin Herrastasi; Hän on totisesti kuuleva, tietävä,

Koraanissa sanotaan useasti että arabia on Allahin kieli.

20:112 Mutta ken tekee hyvää ja on uskovainen, hänen ei tarvitse pelätä vääryyttä eikä ansionsa menetystä. Tällä tavoin me olemme lähettänyt maan päälle arabiankielisen Koraanin ja selittänyt eri tavoin niitä seikkoja, joilla heitä on uhattu, jotta he hartautta harjoittaisivat tai tulisivat ymmärtäväisiksi. Ylevä korkeudessaan on Jumala, Kuningas, Totuus. Mutta, Muhammed, älä pidä kiirettä Koraanin suhteen, ennen kuin se täydellisesti on sinulle ilmoitettu. Sano: »Herra, avarra minua tiedossa!»
26:192 Totisesti, tämä Koraani on ylhäältä, maailmojen Herralta tullut sanoma. Sen mukana on tullut uskollinen henki sydämeesi, jotta olisit yksi niistä, jotka varoittavat selvällä arabiankielellä. Totisesti, tästä on jo muinaisissa kirjoituksissa. Eikö siinä ole heille merkki, jotta Israelin kirjanoppineet sen ymmärtäisivät? Ja jos olisimme ilmaissut sen jollekulle muukalaiselle ja tämä olisi julistanut sen heille, he eivät olisi sittenkään uskoneet.

Muhammed tekee selväksi, että ne jotka eivät usko siihen sanomaan, jonka hän on tuonut Allahilta, joutuvat väkivaltaiseen ja tuskalliseen ikuisuuteen.

76:4 Totisesti olemme valmistanut uskottomille kahleet ja ketjut sekä helvetin tulen.
76:5 Totisesti saavat hurskaat juoda maljasta, johon on kätketty heidän (sisäinen) vapautuksensa, lähteestä, josta Jumalan palvelijat juovat runsain määrin. He täyttävät lupauksensa ja pelkäävät päivää, jonka tuho leviää ylt'ympäri; rakkaudesta Häneen he ruokkivat köyhää, orpoa ja vangittua. »Me ruokimme teitä vain Jumalan tähden; me emme vaadi teiltä palkkaa emmekä kiitosta, totisesti pelkäämme surun ja murheen päivää, jonka Herramme lähettää.»
76:11 Siksi Jumala säästää heidät tuon päivän tuholta ja antaa heidän osakseen iloa ja onnea; Hän palkitsee heitä heidän lujuutensa tähden paratiisilla ja silkkivaatteilla. Näihin puettuina ja leväten nojakorokkeilla he eivät tunne hellettä eivätkä purevaa kylmää, vaan puutarhan varjot lepäävät tiheinä heidän yllään, ja sen hedelmät ovat käden ulottuvilla. Siellä kiertävät hopeamaljat ja kristallipikarit, jotka ovat kuin läpikuultava lasi ja jotka täytetään runsain mitoin. He saavat juoda inkiväärillä höystetyn maljan lähteestä, jota siellä kutsutaan Salsabiliksi. Ja heidän ympärillään liikkuvat ikinuoret olennot, joita nähdessäsi sinusta tuntuu, kuin he olisivat ylt'ympäri siroiteltuja helmiä. Ja kun saat nähdä sen, olet näkevä autuuden ja suuren kuningaskunnan. Heidän vaatetuksenaan on viheriä, hieno silkki ja paksu, kultakudoksinen sametti. He saavat kantaa hopeaisia rannerenkaita, ja heidän Herransa virvoittaa heitä puhtaalla juomalla. Tämä on totisesti oleva palkkanne, sillä ponnistelunne palkitaan.
76:23 Totisesti olemme lähettänyt sinulle tämän Koraanin vähitellen useina ilmoituksina. Pysy siis lujana odottaen kärsivällisesti Herrasi tuomiota äläkä tottele ketään syntistä tai kiittämätöntä heidän joukostaan. Ylistä Herrasi nimeä aamuin ja illoin!
76:27 Totisesti muut ihmiset rakastavat tätä maallista elämää eivätkä pidä lukua turmion päivästä. Me olemme luonut heidät ja vahvistanut heidän jäsenensä, ja jos tahdomme, voimme heidän sijaansa aikaansaada täysin heidän kaltaisiaan olentoja. Totisesti tämä on kehoitus, ja se, joka tahtoo, löytää tien Herransa luokse. Mutta teitä se ei miellytä, ellei Jumala kuitenkin niin määrää; totisesti, Jumalan on tieto, viisaus. Hän sulkee armoonsa kenet haluaa, mutta jumalattomille Hän on varannut tuskan ja kurituksen.

Mekka oli pieni kaupunki, jossa pidettiin nyt kokouksia siitä mitä Muhammedille pitäisi tehdä.

43:79 Hekö ovat päättäneet jotakin? Totisesti, Meillä on ratkaisu. Vai ajattelevatko he, että Me emme tiedä, mitä he kätkevät, emmekä kuule heidän salaisia keskustelujaan? Meidän sanansaattajamme heidän luonaan kirjoittavat kaiken muistiin.
38:1 Saad. Kautta Koraanin, ylevän todistajan! Totisesti epäuskoiset ovat omahyväisiä ja itsepintaisia! Kuinka monta sukupolvea jo ennen heitä Me hävitimmekään! Mutta he parkuivat vasta kun pelastuksen aika jo oli ohi.
38:4 Nyt he taas kummeksuvat, että varoittaja on heille tullut heidän omasta keskuudestaan, ja epäuskoiset sanovat: »Tämä on valehtelija, taikuri. Eikö hän pyri vähentämään jumalia yhdeksi ainoaksi? Kummallista hän toimittelee todellakin.» Ja johtavat henkilöt heidän keskuudessaan ratkaisevat pulman sanomalla: »Menkää ja pysykää uskollisina entisille jumalillenne, ei tämä hänen yrityksensä onnistu. Emme koskaan ole tällaista kuulleet isiemme uskossa, tämä on pelkkää väärentämistä.
38:8 Onko hän meidän keskuudessamme saanut ilmoituksensa, joiden perusteella hän meitä varoittaa?» He epäilevät minun varoitustani. He eivät ole maistaneet vielä Minun kuritustani. Heidänkö kädessään ovat Herrani, mahtavan, anteliaan, armonaarteet? Heidänkö on taivaan ja maan ja niiden välisen avaruuden valtakunta, niin että he voivat paisua rikkaudessaan. Tällä paikalla tullaan ajamaan pakosalle (muslimeja vastaan) liittoutuneiden vahvat joukot.

LISÄÄ RIITOJA MEKKALAISTEN KANSSA

I188, 189 Eräs Quraishilainen sanoi: "Jos kerran edustat totista jumalaa niin ehkä Allah voisi auttaa jotenkin?"
"Tämä maa on kuiva. Anna Allahin lähettää joki Mekan läheisyyteen."
"Me olemme vuorien piirittämiä. Anna Allahin siirtää vuoria että saamme lisää tilaa."
"Parhaat meistä ovat kuolleita. Anna Allahin herättää heidät henkiin ja erityisesti lähettää takaisin paras johtajamme Qusayy. Kysymme Qusayylta puhutko sinä totta vai et."
I189 Muhammed vastasi että hänet oli lähetetty tuomaan sanaa, ei tekemään ihmetekoja. He voisivat joka hyväksyä hänen sanomansa tai hylätä sen ja kestää seuraukset. Sitten eräs heistä sanoi: "Ellet voi käyttää Allahiasi auttamaan meitä, anna Allahin auttaa sinua. Lähetä enkeli todistamaan sinusta ja todista että me olemme väärässä. Niin kauan kun enkeli on läsnä, anna hänen tehdä Muhammedista varakas mies niin me tiedämme, että sinä edustat Allahia ja me olemme väärässä."
Quraishit tahtoivat ihmetekoja todisteeksi.

15:4 Emme ole hävittänyt ainoatakaan kaupunkia ilmoittamatta sille sen määräaikaa. Ei yksikään kansa voi kiirehtiä aikansa täyttymistä eikä sitä viivyttää. Ja he sanovat: »Voi sinua, jolle kehoitus on ylhäältä lähetetty, sinä olet selvästi houkkio. Miksi et tuo luoksemme enkeleitä, jos kerran puhut täyttä totta?»
15:8 Emme Me lähetä maan päälle enkeleitä muuten kuin totuutta pystyttämään, mutta kun tämä tapahtuu, he eivät saa enää armoa. Totisesti, Me itse lähetämme maan päälle kehoituksen, ja Me myös seisomme sen tukena. Ja totisesti, jo ennen sinua Me lähetimme sananjulistajia muinaisten heimojen luokse. Mutta ainoatakaan lähettilästä ei saapunut heidän luoksensa, jota he eivät olisi pilkanneet. Näin me annamme tämän (pilkkaamisen) juurtua syntisten sydämiin. He eivät usko Koraaniin, ja kuitenkin heillä on tiedossa edeltäjiensä kohtalo. Ja jos Me avaisimme oven taivaaseen ja he kiipeäisivät sinne, niin he varmasti sanoisivat: »Silmämme ovat vain huienneet, tai pikemminkin me olemme lumouksen vallassa.»

I189 Muhammed ei tehnyt ihmetekoja, koska Allah ei ollut antanut sitä Muhammedin tehtäväksi.
I189 Sitten he sanoivat: "Eikö Herrasi tiennyt, että me kysyisimme näitä kysymyksiä? Silloinhan Herrasi olisi voinut paremmin valmistautua niihin. Ja Herrasi olisi voinut kertoa mitä sanoa meille ellemme me usko sinua. Olemme kuulleet, että olet saanut tämän Koraanin mieheltä nimeltä Al-Rahman toisesta kaupungista. Me emme usko Al-Rahmaniin. Omatuntomme on puhdas. Joko meidän on tuhottava sinut tai sinä tuhoat meidät. Tuo enkelisi niin me uskomme heitä."

26:204 Koettavatko he siis jouduttaa Meidän tuomiotamme? Uskotko, että vaikkapa annamme heidän nauttia jonkun vuoden, ja heille senjälkeen tulee se, millä heitä on uhattu, heitä vähääkään hyödyttää se, mistä ovat nauttineet? Emme ole hävittänyt ainoatakaan kaupunkia lähettämättä sille varoittajia muistuttamaan. Katso, Me emme ole väärämielinen.
26:210 Eivät pahat henget ole tuoneet sitä (Koraania) maan päälle. Se ei heitä hyödytä, eivätkä he pysty siihen. Totisesti, he eivät saata edes kuunnella sitä. Siksi älä rukoile muita jumalia Jumalan ohella, muuten kuulut niihin, joita kohtaa tuomio. Varoita myös läheisiä sukulaisiasi.
26:215 Ja sulje hyvyyteesi ne uskovaiset, jotka sinua seuraavat. Jos he eivät sinua tottele, sano silloin: »Totisesti, en vastaa teidän teoistanne.» Luota kaikkivaltiaaseen, kaikkein armollisimpaan. Häneen, joka näkee sinut, kun nouset rukoilemaan, ja joka havaitsee askeleesi niiden keskuudessa, jotka kumartavat. Totisesti, Hän on kaikkikuuleva, kaikkitietävä.

I191 Muhammed meni Kaabaan ja kertoi mekkalaisille millaisen kauhean rangaistuksen Allah oli lähettänyt ennen eläneille ihmisille, kun he eivät olleet uskoneet profeettoihinsa. Tämä oli nyt yksi hänen toistuvista aiheistaan. Allah tuhosi teidänkaltaisenne, jotka eivät uskoneet minunlaisiini.

36:1 J.S. Kautta Koraanin, jonka viisaus täyttää, olethan totisesti yksi sananjulistajista ja vaellat oikealla tiellä. Tässä on ilmoitus mahtavalta, laupiaalta, jotta voisit varoittaa kansaa, jonka esi-isiä ei varoitettu ja joka on välinpitämätön.
36:7 Sana on käynyt todeksi, että enin osa heistä on uskon hylännyt. Kahleet Me olemme totisesti kietonut heidän kaulansa ympäri aina heidän leukansa korkeudelle, niin että heidän päänsä ovat pystyyn pönkitetyt. Ja Me olemme asettanut esteen heidän eteensä ja esteen heidän taaksensa sekä heittänyt verhon heidän ylitsensä peittäen heidän näkönsä. Yhdentekevää on heille varoitatko heitä vai et, sillä he eivät usko. Varoittaa voi vain sitä, joka nuhteesta vaarin ottaa ja sisimmässään Armahtajaa pelkää; sellaiselle julista anteeksiantoa ja suurta palkintoa. Totisesti Me herätämme kuolleet eloon ja pidämme kirjaa kaikista heidän teoistaan, jopa heidän jalkojensa jäljistäkin; ja kaiken tämän olemme selvästi kirjoittanut.

Koraanin mukaan Arabian muinaiset kaupungit tuhottiin, koska he eivät uskoneet profeettoihinsa.

26:141 Myös Tamuudin heimo piti lähettiläitä valehtelijoina. Heidän heimolaisensa Saalih puhui heille: »Ettekö pelkää Jumalaa?» Totisesti, olen teille luotettava sananjulistaja. Siksi palvelkaa Jumalaa ja totelkaa minua! En pyydä teiltä siitä mitään palkkaa, sillä minun palkkani on yksin maailmojen Herran huomassa. Tahdotteko saada turvassa jatkaa nykyistä elämäänne? Puutarhoissa ja lähteitten äärillä, viljapelloilla ja hienohedelmäisten palmujen luona, hakattuanne suurella taidolla asuntonne kallioihin. Pelätkää siis Jumalaa ja totelkaa minua, älkääkä noudattako syntisten kutsuja. He levittävät maassa villitystä eivätkä totuutta rakenna.»
27:45 Totisesti, Me lähetimme Tamuudin heimon luokse heidän veljensä Saalihin, joka lausui: »Palvelkaa Jumalaa!» Mutta katso! He jakautuivat kahdeksi riiteleväksi puolueeksi. Hän sanoi: »Kansalaiseni, miksi haluatte edistää pahaa enemmän kuin hyvää, miksi ette ano Jumalan anteeksiantoa, jotta teille osoitettaisiin armo?»
27:47 He vastasivat: »Me pidämme sinua ja seuralaisiasi enteenä meitä kohtaavasta onnettomuudesta.» Hän sanoi: »Teidän kohtalonne on Jumalan huomassa. Mutta te olette kansa, joka on vitsauksen kokeva.» 
27:48 Ja kaupungissa oli yhdeksän miehen joukkio, joka ympäri maata teki pahaa, eikä lainkaan hyvää. He sanoivat: »Vannokaamme keskenämme Jumalan nimeen, että me varmasti yöllä käymme hänen ja hänen perheensä kimppuun ja sanomme sitten hänen kostonsa perijälle: 'Emme ole nähneet hänen perheensä surmaamista, puhumme täyttä totta'.» Ja niin he punoivat juonensa, mutta Me teimme oman suunnitelmamme, josta he eivät tienneet. Ja katso, mikä oli heidän juoniensa loppu! Me hävitimme heidät ja heidän kansansa kaikki. Tuossa ovat heidän kotinsa autioina, koska he olivat jumalattomia. Totisesti, tässä on merkki niille, joilla on ymmärrystä. Ja me pelastimme ne, jotka uskoivat ja hartautta harjoittivat.

Mekan kauden Koraani kertoo juutalaisten tarinat uudelleen palvellen Muhammedin tarkoitusperiä. Tässä on Daavidin, juutalaisten kuninkaan tarina.

38:17 Siedä kärsivällisesti (Muhammed) heidän puheitaan ja muistele palvelijaamme Daavidia, jolle me annoimme voimaa ja joka oli altis kuulemaan ääntämme. Siksi teimmekin Me vuoret hänelle alamaisiksi julistamaan Jumalan kunniaa illansuussa ja aamun sarastaessa. Ja linnut kokoontuivat hänen luokseen kuuliaisina. Me lujitimme hänen valtakuntansa antaen hänelle viisautta ja selvän arvostelukyvyn.
38:21 Onko korviinne tullut kertomus siitä, kuinka kaksi riitapuolta nousi hänen huoneeseensa kiiveten yli muurien? Kun he ilmestyivät Daavidin eteen ja tämä heitä pelästyi, sanoivat he: »Älä pelkää, tässä on kaksi riitapuolta, joista toinen on tehnyt vääryyttä toiselle. Tuomitse siis oikein meidän asiamme, älä rankaise väärin, vaan saata meidät oikeuksiimme. Tässä on minun veljeni, hänellä oli yhdeksänkymmentä yhdeksän karitsaa ja minulla yksi ainoa. Mutta hän vaati: 'Luovuta se minulle' - ja hän sai minut suostumaan.»
38:24 Daavid sanoi: »Totisesti hän oli väärässä vaatiessaan sinun karitsasi omiensa lisäksi. Varmaan enin osa asiapuolista menettelee väärin toisiaan kohtaan, paitsi ne, jotka uskovat ja hyvää tekevät, mutta harvoin on sellaisia.» Mutta Daavid pääsi selvyyteen siitä, että Me olimme tällä koetellut häntä itseään, ja hän pyysi Herralta anteeksiantoa, lankesi kasvoilleen ja kumartaen yhä uudelleen teki katumusta.
38:25 Sentähden Me annoimme hänelle anteeksi ja hän pääsi nauttimaan Meidän läheisyydestämme ylhäisissä asunnoissa. »Daavid, Me olemme nostanut sinut hallitsijaksi maassasi. Tuomitse siis ihmisiä oikeudenmukaisesti äläkä seuraa mielihalujasi, jotteivät ne johtaisi sinua harhaan Jumalan tieltä. Ne, jotka eksyvät Jumalan tieltä, saavat totisesti kärsiä ankaran rangaistuksen, sillä he ovat tilintekopäivän unohtaneet.»


Nooan katsotaan olevan islamin profeetta.

71:1 Totisesti Me lähetimme Nooan oman kansansa eteen sanoen: »Varoita kansaasi, ennenkuin tuskallinen rangaistus sen yllättää!» Hän julisti: »Kansa, totisesti olen julkinen varoittajasi. Palvelkaa Jumalaa, tarkoin täyttäen velvollisuutenne Häntä kohtaan, ja olkaa kuuliaisia minulle, niin Hän antaa teille syntinne anteeksi ja myöntää teille armonaikaa. Mutta totisesti, kun Jumalan määräaika täyttyy, ei sitä voida pitkittää. Kunpa sen uskoisitte!»
71:5 Hän sanoi: »Herra, katso, olen vedonnut kansaani päivin ja öin, mutta saarnani on heissä vain lisännyt vastahakoisuutta. Ja katso, vaikka kuinka usein olisin heitä kutsunut, jotta Sinä voisit antaa heille anteeksi, tukkivat he sormin korvansa ja kietoutuvat vaatteisiinsa torjuen kaiken itsepintaisesti ja paisuen ylpeydessään. Silloin totisesti saarnasin heille äänekkäästi huusin kaikkien kuullen, haastoinpa heille myös kahden kesken sanoen: 'Pyytäkää Herraltanne anteeksiantoa - Hän on totisesti armahtavainen - Hän lähettää päällenne pilvet ja runsaan sateen, enentää teille rikkautta ja lapsia sekä luo teitä varten paratiisin virtoineen. Miksi ette pyydä armolahjoja Jumalalta? Totisesti, Hänhän on luonut teidät eri vaiheiden kautta.
71:15 Ettekö näe, kuinka Jumala on luonut seitsemän taivasta toinen toisensa yläpuolelle? Hän on myös asettanut niille kuun valoksi ja auringon lampuksi. Jumala on kasvattanut teidät maasta, Hän käskee teidän myöskin palata siihen ja antaa teille ylösnousemuksen. Teitä varten Jumala on levittänyt maan ääret vaeltaaksenne sen avarilla teillä.'» Nooa sanoi: »Herra, totisesti he ovat olleet minua kohtaan uppiniskaisia ja pitäneet niitä esikuvinaan, joiden rikkaus ja lapset vain lisäävät heidän turmelustaan.
71:22 He ovat punoneet monia juonia ja sanovat: 'Älkää suinkaan hylätkö jumalianne, Waddia ja Suwaa, Jaguutia, Jaukia ja Nasria!' Näin he ovat totisesti johtaneet monia harhaan, ja villitys käy yhä suuremmaksi jumalattomien keskuudessa.» Heidät hukutettiin vääryyksiensä tähden, ja heidän oli käytävä tuleen, eikä heillä ollut muita auttajia kuin Jumala.
71:26 Ja Nooa sanoi: »Herra, älä jätä maan päälle ainoatakaan jumalatonta asumaan! Totisesti, jos säästät heistä ketään, he johtavat palvelijasi harhaan ja siittävät irstaita ja epäuskoisia jälkeläisiä. Herra, anna anteeksi minulle ja vanhemmilleni; niin myös jokaiselle, joka uskossa astuu talooni, sekä kaikille uskoville, miehille ja naisille! Mutta jumalattomille tuota turmio!»

Muita viittauksia juutalaisten kertomuksiin:

38:41 Muistakaa myös palvelijaamme Jobia, joka huusi Herralleen: »Saatana on lyönyt minua vaivalla ja tuskalla!» (Ja Herra vastasi:) »Polje jalallasi maahan, ja siitä nousee viileä lähde peseytyäksesi ja sammuttaaksesi janosi!» Ja Me annoimme hänelle takaisin perheensä ja yhtä monta lisäksi armonosoituksenamme ja tunnusmerkkinä ymmärtäväisille. »Ota haltuusi jonkun verran maallista omaisuutta ja tyydy siihen halaamatta sitä, mikä pettää.» Me havaitsimme Jobin todella kelvolliseksi palvelijaksemme. Herkeämättä kääntyi hän rukoillen Meidän puoleemme.
38:45 Muistakaa myös palvelijoitamme Aabrahamia, Iisakkia ja Jaakobia, miehiä, joilla oli voimaa ja viisautta. Totisesti Me kasvatamme heidät puhtaaksi koko olemukseltaan ja alinomaa pitämään silmällä lopullista määränpäätään. Ja totisesti he pääsivätkin Meidän tykömme valittuina, parhaina.
38:48 Muistakaa Ismaelia, Elisaa ja Hesekieliä, jotka myös parhaitten joukkoon kuuluivat.
38:49 Tämä olkoon muistutukseksi ja lupaukseksi, että ylhät asunnot odottavat jumalaapelkääväisiä, iäisyyden tarhat, joihin ovet ovat heille avoinna, joissa he saavat leväten aterioida, nauttien kaikenlaisia hedelmiä ja juomia. Heidän seuraansa liittyvät heidän ikäisensä naiset, jotka siveästi katseensa hillitsevät. Kaikki tämä luvataan teille tuomionpäiväksi. Voitte olla varmat näistä meidän lahjoistamme, jotka eivät konsanaan ehdy.

Abraham

37:83 Aabraham kuului totisesti Nooan jälkeläisiin. Hän lähestyi Herraansa puhtain sydämin ja sitten puhui isälleen sekä heimolleen: »Ketä palvelette? Itseännekö tahdotte pettää väärillä jumalilla? Mikä on ajatuksenne kaikkien maailmojen valtiaasta?»
37:88 Sitten hän katsoi tähtiin ja sanoi: »En voi sietää teidän tähtienpalvontaanne.» Silloin he käänsivät selkänsä ja poistuivat hänen luotaan. Ja hän salaa lähestyi heidän epäjumaliaan ivaten niitä: »Ettekö syödäkään taida? Miksi ette puhu?» Sitten hän hiipi niiden kimppuun ja iski niitä oikealla kädellään.
37:94 Tällöin hänen heimolaisensa kiireesti lähestyivät häntä ja hän sanoi: »Sellaisiako te jumalinanne palvelette, jotka itse olette veistäneet? Jumalahan on luonut teidät ja teidän tekeleenne.» Nämä sanoivat: »Pystyttäkäämme hänelle paalu ja heittäkäämme hänet tuleen!» Ja he alkoivat vainota häntä, mutta Me pidimme heidät alallaan. Ja Aabraham sanoi: »Minä pakenen Herrani tykö, sillä Hän ei minua jätä. Herra, anna minulle hyvän asian jatkaja!» Ja Me annoimme lupauksen pojasta, jolla on kärsivällisyyttä.
37:102 Mutta kun tämä varttui ja kykeni auttamaan häntä, sanoi hän: »Poikani, olen totisesti unessa saanut käskyn uhrata sinut, mikä on ajatuksesi siitä?» Tämä sanoi: »Oi isäni, tee saamasi käskyn mukaan; jos niin on Jumalan tahto, tulet havaitsemaan minut kärsivälliseksi.» 
37:103 Kun he nyt kumpikin alistuivat ja isä heitti pojan maahan kasvoilleen, kutsuimme Me häntä nimeltä sanoen: »Aabraham! Olet antanut unesi käydä toteen, ja Me varmasti palkitsemme niitä, jotka hyvää tekevät.» Tämä oli totisesti ilmeinen koetus. Ja Me annoimme hänelle lunastuksen arvokkaalla sijaisuhrilla.
37:109 »Rauha olkoon Aabrahamille!» Näin palkitsemme Me hyvää tekevät. Hän oli todella Meidän uskollinen palvelijamme.
37:112 Ja Me annoimme hänelle hyvän lupauksen Iisakista, josta oli tuleva profeetta Jumalaa pelkääväisille. Ja Me annoimme siunauksemme vuotaa hänelle sekä Iisakille. Ja heidän jälkeläisissään on sellaisia, jotka hyvää tekevät, mutta myöskin sellaisia, jotka ilmeisesti vahingoittavat omaa sieluaan.

Mooseksen tarina:

20:9 Oletko kuullut kertomusta Mooseksesta? Kun hän näki tulen, hän lausui perheelleen: »Malttakaa! Minä totisesti näen tulen. Ehkä hankin siitä teille virikeliekin tai kenties saan sen kautta johdatuksen.»
20:11 Kun hän sitten lähestyi tulta, kuului ääni: »Oi Mooses! Totisesti, Minä olen sinun Herrasi. Riisu kenkäsi, sillä olet pyhässä Tuwan laaksossa. Minä olen valinnut sinut, kuule siis, mitä sinulle ilmaistaan. Totisesti, Minä olen Jumala, eikä ole muuta jumalaa kuin Minä. Sentähden palvele Minua ja suorita rukouksesi pitäen Minut mielessäsi. Totisesti, hetki lähestyy, Minä vedän sen esiin salasta, ja jokainen sielu saa palkan tekojensa mukaan. Sentähden älä anna sellaisen, joka ei siihen usko ja seuraa vain himojaan, kääntää pois siitä huomiotasi, muuten joudut turmion omaksi.
20:17 Mutta mitä sinulla on oikeassa kädessäsi, Mooses?» Hän vastasi: »Se on sauvani. Siihen minä nojaudun ja sillä pudistelen lehtiä maahan lampaitani varten ja käytän sitä muihinkin tarkoituksiin.» Jumala sanoi: »Heitä se maahan, Mooses!» Niin hän heitti sen maahan, ja katso, siitä tuli mateleva käärme. Jumala sanoi: »Ota se käteesi äläkä pelkää! Me muutamme sen jälleen entiseen tilaansa. Ja purista kätesi kainaloosi, niin se käy kokonaan valkeaksi, ei kuitenkaan taudin tartuttamaksi - tämä on toinen merkki. Tämä siksi, että Me voisimme näyttää sinulle joitakin suurimpia merkkejämme. Lähde faraon luokse. Totisesti, hän on paisunut yli mittojensa.»
20:25 Mooses sanoi: »Herrani, vahvista mieltäni, järjestä tehtäväni minulle helpoksi ja avaa kieleni siteet, jotta he ymmärtäisivät puheeni. Anna minulle avukseni joku perheestäni, Aaron veljeni; ja tue minua hänen kauttansa, sekä tee hänet osalliseksi tehtävääni, jotta voisimme suuresti Sinun kunniaasi kirkastaa ja että voisimme Sinua alati muistaa. Totisesti, Sinä valvot meitä valppaasti.» Jumala lausui: »Tapahtukoon sinulle, mitä pyydät, Mooses! Totisesti, jo kerran aikaisemmin Me olemme kohdistanut sinuun suosiomme, kun käskimme äitiäsi näin sanoen: 'Laske hänet vasuun ja aseta vasu veteen, niin että virta työntää hänet rannalle, jolloin eräs, joka on sekä Minun että hänen vihollisensa, nostaa hänet ylös.' Ja Minä olen osoittanut sinulle rakkauttani, jotta sinut, kasvatettaisiin silmieni edessä.
20:46 Jumala vastasi: »Alkää pelätkö, totisesti, Minä olen kanssanne. Minä kuulen ja minä näen. Menkää sentähden yhdessä hänen eteensä ja sanokaa: 'Totisesti, me olemme Herrasi lähettiläitä. Lähetä siis Israelin lapset meidän mukanamme äläkä aiheuta heille kärsimyksiä. Olemme tulleet sinun luoksesi tuomaan tunnusmerkkejä Herraltasi. Rauha olkoon sille, joka seuraa johdatusta. Totisesti, meille on ilmoitettu, että rangaistus on varmaan kohtaava sitä, joka puhuu valhetta ja kääntyy pois.'»
20:49 Hän [farao] sanoi: »Oi Mooses, kuka onkaan teidän kummankin Herra?»
20:50 Hän vastasi: »Meidän Herramme on Hän, joka loi kaiken muotoihinsa ja sitten ylläpitää sitä kaitselmuksen kautta.»
20:77 Totisesti, Me annoimme Moosekselle näin kuuluvan käskyn: »Lähde matkaan palvelijaini kanssa yöaikaan ja avaa heille kuiva tie meren halki. Älä pelkää, että sinut saavutetaan, vaan kulje säikkymättä eteenpäin. Mutta farao ajoi heitä sotajoukkoineen takaa, ja silloin meri peitti heidät alleen, hukuttaen kaikki. Sillä farao johti kansansa harhaan eikä opastanut sitä oikealle tielle.
20:80 »Oi Israelin lapset! Totisesti, Me pelastimme teidät vihollisistanne ja teimme kanssanne liiton vuoren oikealla puolella sekä lähetimme teille mannaa ja peltopyitä. Syökää kaikkea hyvää, mitä olemme ravinnoksenne suonut, mutta älkää menkö hillittömyyksiin, ettei vihani lankea päällenne, sillä ketä minun vihani kohtaa, hän totisesti hukkuu. Mutta Minä olen peräti anteeksiantavainen sitä kohtaan, joka kääntyy ja uskoo sekä tekee hyvää ja pysyy jatkuvasti oikealla tiellä.

I192 Koska Muhammed ja Koraani väittivät perustuvansa juutalaisuuteen, Quraishit lähettivät tarinankertojansa Medinan juutalaisten luo kysymään neuvoa. Rabbit käskivät kysyä heiltä kolme kysymystä. "Jos hän tietää vastauksen, hän on profeetta, muutoin hän on huijari."
"Mitä tapahtui nuorille miehille, jotka katosivat muinaisina aikoina."
"Kysy häneltä suuresta matkailijasta, joka kävi sekä idän että lännen rajoilla."
"Kysy häneltä mikä on henki."

I192 Koraani vastasi kaikkiin Quraishin esittämiin kysymyksiin. Mitä sitten tapahtui muinaisina aikoina kadonneille nuorille miehille:

18:9 Arveletko sinä, että Luolassa asuneet sekä kirjoitustaulu ovat ihmemerkkejämme? Kun joukko nuoria miehiä pakeni Luolaan huutaen: »Herra, suo meille armosi ja osoita meille oikea suunta yrityksessämme!» niin Me ummistimme heidän korvansa luolassa useiksi vuosiksi. Sitten Me saatoimme heidät ennalleen voidaksemme erottaa, kumpi kahdesta ryhmästä osaisi paremmin arvioida siellä viettämänsä ajan pituuden.
18:25 Ja he viipyivät luolassaan kolmesataa vuotta ja yhdeksän lisäksi. Sano: »Jumala tietää parhaiten, miten kauan he viipyivät. Hänelle kuuluvat taivaitten ja maan salaisuudet. Kuinka oivallinen onkaan Hänen näkönsä ja kuinka oivallinen Hänen kuulonsa. Heillä ei ole ketään suojelijaa paitsi Hän, eikä kukaan tiedä Hänen ratkaisuistaan.»

Vastaus kysymykseen suuresta matkailijasta [suomennoksessa "Kaksisarvinen"] (Koraanissa Aleksanteri Suuri on profeetta):

18:83 Ihmiset kyselevät sinulta myös tietoja Kaksisarvisesta [Aleksanteri Suuri]. Sano: »Olen kertova teille jotakin hänestä.» Totisesti, Me perustimme hänen maallisen valtansa ja annoimme hänelle kaikkia apuneuveja. Hän eteni yhtä suuntaa, kunnes saapui sinne, missä aurinko laskee, ja näki sen laskevan kuumaan lähteeseen, ja hän tapasi lähistöllä ihmisiä.
18:87 Me lausuimme: »Oi Kaksisarvinen. Sinä voit tuottaa heille kärsimyksiä tai saatat löytää jotakin hyvää heistä.» Hän vastasi: »Sitä me kuritamme, joka on väärämielinen, ja sitten lähetämme hänet takaisin Herransa luokse, niin että Hän voi rangaista häntä ankaralla kärsimyksellä. Mutta sitä, joka uskoo ja tekee hyvää, odottaa runsas palkka, ja lempeällä äänellä Me annamme hänelle käskymme.»

Mikä sitten on henki?

17:85 He tekevät sinulle myöskin kysymyksiä Hengen suhteen. Vastaa: »Henki lähtee Herrani sanoista, mutta teille on annettu sangen vähän oikeata tietoa.» Ja jos olisimme halunnut, olisimme totisesti voinut peruuttaa sen, minkä olimme sinulle ilmoittanut, etkä olisi silloin löytänyt ketään, joka olisi sinua auttanut Meitä vastaan. Mutta sait armon Herraltasi. Totisesti, suuri on Hänen laupeutensa sinua kohtaan.

Quraishit halusivat todisteita Muhammedin sanomasta. Tässä Koraani esittää uudelleen heidän kysymyksensä enkeleiden tulemisesta, jokien luomisesta, vaurauden luomisesta ja muista ihmeistä, jotka todistaisivat Muhammedin olevan oikeassa. Koraani vastaa:

17:88 Sano: »Totisesti, vaikka kaikki ihmiset ja dzinnit yhdessä yrittäisivät saada aikaan tämänkaltaisen Koraanin, niin he eivät kykenisi siihen, vaikkapa auttaisivatkin toisiaan.» Totisesti, Me olemme tässä Koraanissa esittänyt erilaisia vertauksia ihmisille, mutta useimmat kieltäytyvät omaksumasta muuta kuin epäuskon. Ja he sanovat: »Emme todellakaan usko sinuun, ellet saa lähdettä suihkuamaan maasta; tai ellet voi aikaansaada itsellesi puutarhaa palmupuineen ja viiniköynnöksineen ja anna jokien virrata sen halki; tai ellet saa taivasta hajoamaan päällemme, kuten uskot; tai ellet voi tuoda Jumalaa ja enkeleitä eteemme todistajiksi, tai ellet hanki itsellesi kultaista taloa; tai ellet astu taivaaseen. Mutta emme usko taivaaseenastumiseesi, ellet ylhäältä lähetä meille Kirjaa, jota saatamme lukea.» Vastaa heille: »Kunnia olkoon Herralle, olen vain ihmisolento, pelkkä lähettiläs.»
17:94 Mikään muu ei estä ihmisiä uskomasta - johdatuksen saatuaan - kuin se, että he sanovat: »Asettaako Jumala ihmisolennon lähettilääksi?» Vastaa: »Jos olisi sopivaa, että maan päällä vaeltaisi enkeleitä, olisimme kyllä lähettänyt heille enkelin sanansaattajaksi.» Sano edelleen: »Jumala on riittävä todistaja minun puolestani teitä vastaan; totisesti, Hän tietää palvelijainsa asiat ja pitää heitä silmällä.»
17:97 Ja ken Jumalan johtoon alistuu, nauttii oikeata johdatusta, mutta ken on kadotuksen oma, hänelle et löydä muuta suojelijaa Jumalan asemesta. Ja ylösnousemuksen päivänä Me kokoamme heidät yhteen, ja he makaavat kasvoillaan, sokeina, mykkinä ja kuuroina. Heidän asuntonsa on helvetti; joka kerran, kun sen tuli pienenee, Me lisäämme sen liekkiä. Tämä on heidän palkkansa, koska he kielsivät Meidän merkkimme ja sanoivat: »Kuinka meidät herätettäisiin uuteen elämään senjälkeen kuin olemme muuttuneet luiksi ja tomuksi?»

Tässä on Koraanin vastaus kafirien väitteeseen, että Koraani on valhetta, joka perustui vanhoihin tarinoihin:

25:3 Mutta ihmiset ovat Hänen rinnalleen omaksuneet muita jumalia, jotka eivät pysty mitään luomaan, koska ne itse ovat luotuja; eikä niillä ole mitään valtaa tehdä heille vahinkoa eikä hyvääkään, eivätkä ne liioin hallitse kuolemaa, elämää eivätkä ylösnousemusta. Ja uskottomat sanovat: »Tämä on silkkaa valhetta, jonka hän itse on sepittänyt, ja toiset ovat häntä siinä auttaneet.» Niin ryhtyvät he vääryyteen ja valheeseen.
25:5 He sanovat edelleen: »Ne ovat muinaistaruja, jotka hän on antanut kirjoittaa muistiin, jotta niitä luettaisiin hänelle aamuin ja illoin.»
25:6 Vastaa: »Hän, joka tuntee sekä taivaitten että maan salaisuudet, on ilmaissut ne ylhäältä.» Totisesti Hän on anteeksiantavainen, armollinen.

I204 Kun Muhammed kehotti mekkalaisia kääntymään islamiin, he sanoivat: "Meidän sydämemme ovat hunnutetut; emme ymmärrä mitä sanot. Korvissamme on jotain mikä estää meitä kuulemasta sinua."

Koraanin vastaus:

17:45 Ja kun esität julkisesti Koraania, me asetamme näkymättömän verhon sinun ja niiden välille, jotka eivät usko tulevaan elämään. Ja Me panemme peitteen heidän sydäntensä päälle, niin että he eivät tajua sitä, ja teemme heidät korviltansa kuuroiksi. Ja kun sinä muistutat Koraanin kautta, että Hän on ainoa, he kääntävät selkänsä ja rientävät pois. Me tiedämme parhaiten, miksi he kuuntelevat (Koraania), kun he kääntävät korvansa sinun puoleesi, ja kun he pitävät salaisia neuvottelujaan, ja kun väärämieliset sanovat: »Te seuraatte noituuden lumoissa olevaa miestä.» Katso, kuinka he keksivät sinusta vertauksia, ja siksi he joutuvat kadotukseen eivätkä kykene löytämään tietä.

Koraani lainaa Muhammedin vastustajia:

43:29  Niin annoin heidän ja heidän isiensä nauttia elämästä, kunnes totuus ja sananjulistaja, joka vahvisti totuuden, tulivat heidän luokseen.
43:30 Mutta kun totuus tuli heidän luokseen, he sanoivat: »Tämä on taikuutta, totisesti, emme usko siihen.» He sanoivat myös: »Miksi ei tätä Koraania ole ilmoitettu johtomiehille kummassakaan kaupungissa?»
21:1 Tilinteko lähestyy ihmisiä, mutta suruttomina he kääntyvät pois. Heidän Herraltaan ei tule yhtäkään uutta varoitusta, jota he kuuntelisivat pilkkaa tekemättä. Heidän sydämensä ovat huolettomat, ja väärämieliset juttelevat salaa ja sanovat: »Tämä mies on vain ihmisolento kuten tekin. Sallitteko siis hänen lumouksensa vaikuttaa itseenne vaikka havaitsette sen?»
21:4 Hän vastasi: »Herrani tietää, mitä puhutaan taivaassa tai maan päällä, koska Hän on kaikkivaltias, kaikkitietävä.»
21:5 Mutta he sanovat: »Tämä on vain unennäköjen sekasotkua. Hän on tämän keksinyt. Hän on runoilija. Esittäköön sen vuoksi meille tunnusmerkin, kuten entisetkin lähettiläät tekivät.» Eiväthän ennen heitä nekään kaupungit uskoneet, jotka me tuhosimme. Ottaisivatko siis nämä uskoakseen?

Nyt Koraani alkaa muodostaa islamin lakia, shariaa:

17:31 Älkää surmatko lapsianne köyhyyden pelosta. Me hankimme heille elatuksen kuten teillekin. Totisesti, heidän surmaamisensa on inhottava synti.
17:32 Älkää harjoittako haureutta, sillä sellainen on rivoa ja huonoa elämää.
17:33 Älkää syyttä tappako ainoatakaan sielua, sillä Jumala on sen kieltänyt, paitsi oikeuden nimessä. Ja jos joku on surmattu syyttömästi, niin Me annamme vallan hänen sukulaiselleen, mutta älkää salliko tämän mennä liian pitkälle verikostossaan; hän on totisesti saava avun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti