maanantai 16. marraskuuta 2015

Jihad, juutalaisten karkotus

61:11 Uskokaa Jumalaan ja Hänen sananjulistajaansa ja asettakaa voimanne, rikkautenne ja henkenne Jumalan asian palvelukseen; näin on teille parasta, jospa sen ymmärtäisitte.

QAINUQAN JUUTALAISTEN TAPAUS

I545 Medinassa oli kolme juutalaisheimoa. Bani Qainuqat olivat kultaseppiä ja he asuivat linnoitetuissa kortteleissaan. Muhammed sanoi, että he olivat rikkoneet sopimusta, jonka he solmivat Muhammedin kanssa tämän tultua Medinaan. Miten he olivat sitä rikkoneet, on epäselvää.

I545 Muhammed kokosi juutalaiset torille ja sanoi: "Oi juutalaiset, varokaa, ettei Allah kosta teille samoin kuin mitä tapahtui Quraishille. Kääntykää islamiin. Te tiedätte, että olen teille lähetetty profeetta. Löydätte sen omista kirjoituksistanne."

I545 He vastasivat: "Oi Muhammed, näytät ajattelevan, että olemme sinun kansaasi. Älä petä itseäsi. Olet tappanut ja voittanut muutamia Quraishin kauppiaita, mutta me olemme sotilaita ja kykeneviä miehiä."

I545 Koraani vastaa:

3:12 Sano niille, jotka ovat uskottomia: »Te joudutte tappiolle ja teidät karkoitetaan Helvettiin». Mikä surkea olinpaikka! Olihan teille jo tunnusmerkkinä kaksi sotajoukkoa, jotka kohtasivat toisensa, toinen taisteli Jumalan asian puolesta, toinen oli uskoton. Toiset arvioivat silmämäärin vihollisensa kaksi kertaa lukuisammiksi, kuin he olivat, sillä Jumala tukee voimallaan ketä tahtoo. Tässä on totisesti esimerkki niille, joilla on silmät nähdä.

I546 Hieman myöhemmin Muhammed piiritti juutalaiskorttelin. Kumpikaan toisista juutalaisheimoista ei tullut heidän avukseen. Lopulta juutalaiset antautuivat uskoen tulevansa surmatuiksi vangitsemisensa jälkeen.

I546 Mutta eräs arabi, joka oli heidän liikekumppaninsa, lähestyi Muhammedia ja sanoi: "Oi Muhammed, kohtele hyvin asiakkaitani." Muhammed ei välittänyt hänestä. Liittolainen toisti pyyntönsä ja taas Muhammed jätti hänet huomiotta. Liittolainen tarttui Muhammedia vaatteista ja suututti Muhammedin, joka sanoi: "Päästä minut!" Liittolainen sanoi: "En, sinun on kohdeltava hyvin minun asiakkaitani. He ovat suojelleet minua ja nyt sinä aiot tappaa heidät kaikki? Pelkään mitä sitten tapahtuu." Vastaus on Koraanissa:

5:51 Te, jotka uskotte! Älkää lyöttäytykö juutalaisten ja kristittyjen ystäviksi, - he ovat ystäviä vain toisilleen, ja joka ottaa heidät liittolaisikseen, on yksi heistä. Jumala ei totisesti ulota johdatustaan väärämielisiin.
5:52 Mutta heidän ystävikseen näette te rientävän sellaisten, joiden sydämiä tauti tärvelee ja jotka sanovat: »Me pelkäämme onnettomuuden meitä kohtaavan.» Nyt voikin tapahtua, että Jumala antaa (muslimeille) voiton heistä tai lähettää rangaistuksen suoraan Itseltään, niin että he joutuvat katumaan sitä, mitä sisimmässään salailivat.
5:53 Tällöin oikeauskoiset sanovat: »Nämäkö ovat niitä, jotka vannoivat Jumalan nimeen pyhimmät valansa, että varmasti kuuluvat teihin?» Heidän tekonsa tulevat mitättömiksi ja itse he joutuvat häviölle. Te, jotka uskotte! Jos teistä tulee uskonluopioita, silloin Jumala nostaa itselleen kansan, jota Hän rakastaa ja joka rakastaa Häntä, ollen sävyisä oikeauskoisia kohtaan, urhea uskottomia vastaan, eteenpäin pyrkivä Jumalan tiellä, pelkäämättä arvostelijain moitteita. Tällainen on Jumalan armo, Hän osoittaa sen kenelle suvaitsee, sillä Jumala on ääretön, tietävä.

Muhammed karkotti juutalaiset ja takavarikoi heidän koko omaisuutensa.AL QARADAN RYÖSTÖRETKI

I547 Muhammedin voitto Badrissa ja käynnissä oleva jihad sai Quraishin muuttamaan Syyrian kauppareittiään. Muslimit yllättivät heidät ja vaikka quraishit onnistuivat pakenemaan saivat Muhammedin miehet ryöstettyä karavaanin arvotavarat, mukaan lukien hopeaa. Ryöstösaalis vietiin Muhammedille Medinaan.TAPPAKAA JOKAINEN JUUTALAINEN JONKA SAATTE KÄSIINNE

I554 Allahin Lähettiläs sanoi: "Tappakaa jokainen juutalainen, jonka saatte käsiinne." Muhayyisa kuuli tämän ja hyökkäsi liikekumppaninsa juutalaisen kauppiaan kimppuun ja tappoi hänet. Hänen veljensä ei ollut muslimi ja hän kysyi miten hän saattoi tappaa miehen, joka oli ollut hänen kumppaninsa monissa liiketoimissa. Muslimi sanoi, että jos Muhammed käskisi hänen tappaa oma veljensä, niin hän tekisi sen viipymättä. Hänen veljensä sanoi: "Tarkoitatko, että jos Muhammed käskisi leikata pääni irti, niin sinä tekisit sen?" "Kyllä", oli vastaus. Silloin vanhempi veli sanoi: "Allahin nimeen, uskonto joka pystyy tuohon on ihmeellinen." Ja hän päätti siinä paikassa kääntyä muslimiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti