maanantai 4. tammikuuta 2016

Jihad, juutalaisten alistaminen

58:20 Totisesti ne, jotka vastustavat Jumalaa ja Hänen sananjulistajaansa, kuuluvat viheliäisimpien joukkoon. Jumala on sanonut: »Totisesti olen Minä voittava, Minä ja sananjulistajani.» Totisesti on Jumala voimakas, mahtava.

PUHDISTUS

I653 Muhammed hyökkäsi nyt toisen Medinan juutalaisheimon kimppuun. Hänen armeijansa alkoi piirittämään heidän linnoitustaan. Nämä juutalaiset viljelivät Arabian parhaimpia taateleita. Muhammed katkoi ja poltti taatelipalmuja heidän nähtensä, jolloin häntä syytettiin arabialaisten sotasäännösten rikkomisesta.

I653 Toiset juutalaisheimot olivat luvanneet tulla heidän avukseen, mutta ne eivät nousseet vastustamaan islamia. Jäätyään ilman tukea saarretut juutalaiset tekivät sopimuksen Allahin lähettilään kanssa. He joutuivat lähtemään maanpakoon ja luopumaan omaisuudestaan.

I654 Taatelipalmujen polttaminen aiheutti ongelman, mutta Koraani antaa tähän ratkaisun:

59:2 Hän ensimmäisessä maastamuutossa karkoitti kodeistaan ne Pyhän kirjan saajista , jotka olivat epäuskoisia. Te ette luulleet, että he siirtyisivät pois, ja he uskoivat, että heidän linnoituksensa suojelisivat heitä Jumalaa vastaan, mutta Jumala tuli heidän luokseen sieltä, mistä he eivät odottaneet, ja nosti pelon heidän sydämiinsä, niin että he hävittivät talonsa omin käsin ja uskovaisten avulla. Ottakaa siis tästä oppiaksenne te, joilla on silmät.
59:3 Ja ellei Jumala olisi määrännyt heille karkoitusta, Hän olisi varmasti antanut heille kärsimyksiä tässä maailmassa; ja tulevassa elämässä heitä odottaa tulen tuska. Näin on, koska he vastustivat Jumalaa ja Hänen sananjulistajaansa; sillä jos joku vastustaa Jumalaa, on Jumala totisesti ankara rangaistessaan.
59:5 Jos olette kaataneet jonkun palmun tai jättäneet sen pystyyn juurilleen, on tämä tapahtunut Jumalan tahdosta ja jotta Hän saattaisi tottelemattomat häpeään. Ja noilta ihmisiltä saatua sotasaalista, jonka Jumala antoi sananjulistajalleen, ei saatu siksi, että te ahdistitte heitä hevosin tai ratsukameelein, vaan Jumala antaa sananjulistajilleen vallan kenen suhteen tahtoo, sillä Jumala voi tehdä kaiken, mitä haluaa.


VALLIHAUDAN TAISTELU

I669 Mekkalaiset kokosivat armeijan ja lähtivät Muhammedia vastaan. Muhammedilla oli kuitenkin monia vakoilijoita Mekassa, joten hän sai pian tietää asiasta ja kaivautti vallihaudan kaupungin suojaksi.

I677-683 Vallihauta sai mekkalaiset turhautumaan. Sää oli huono ja liittolaiset eivät luottaneet toisiinsa. Kaksikymmentä päivää kestäneen piirityksen aikana vain kourallinen miehiä kaatui taistelussa. Mekkalaiset purkivat leirinsä ja lähtivät takaisin. Muhammed oli voittanut.

33:9 Te, jotka uskotte, muistelkaa Jumalan suosiota teitä kohtaan, silloin kun vihollisjoukot hyökkäsivät päällenne ja Me niitä vastaan lähetimme tuiman tuulen ja (enkelien) joukot, joita ette nähneet: Jumala tietää, mitä teille tapahtuu.
33:10 Vihollisenne hyökkäsivät kimppuunne ylängöltä ja laaksosta, ja teiltä silmät samenivat, sydän nousi kurkkuun ja te aioitte ajatella kaikenlaista Jumalasta. Silloin koetettiin uskovaisia ankaralla koettelemuksella. Tekopyhät ja heikkosydämiset alkoivat parjata: »Jumala ja Hänen sananjulistajansa lupailivat meille (voittoa) vain pettääkseen meitä.» Eräät heistä sanoivat: »Jasripin kansa, tämä ei ole teidän paikkanne (taistellaksenne), vaan palatkaa koteihinne!» Ja osa heistä pyysi profeetalta lupaa sanoen: »Varmasti meidän kotimme ovat vaarassa», vaikka ne eivät olleet vaarassa, - he vain halusivat paeta pois.
33:14 Mutta jos muslimien viholliset olisivat tulleet muulla tavoin (kaupunkiin) ja kehoittaneet näitä yhtymään heidän sotajuoneensa, nämä olisivat varmasti sen tehneet, jopa seuranneet heitä ulos kaupungistakin. Ja kuitenkin he olivat aikaisemmin antaneet Jumalalle lupauksen, etteivät käänny pakoon; ja heidän on vastattava lupauksestaan Jumalalle. Sano: »Ei teille ole hyötyä siitä, että yritätte paeta kuolemaa ja taistelua, sillä joka tapauksessa annetaan teille vain vähän armonaikaa.» Sano: »Kenet löydätte, joka estäisi Jumalan teille pahaakin tekemästä, jos Hän niin tahtoisi, mutta Hänhän tarkoittaa teille hyvää.» Eivät he löydä itselleen ketään suojelijaa eivätkä auttajaa paitsi Jumalan.


RATKAISU JUUTALAISKYSYMYKSEEN

I684 Taistelun jälkeen Muhammed piiritti juutalaisia kaksikymmentäviisi päivää. Lopulta juutalaiset tarjosivat kohtalonsa Saad-nimisen muslimin käsiin, joka oli ollut heidän liittolaisensa aikaisemmin. Hänen tuomionsa oli yksinkertainen. Tapetaan kaikki miehet, takavarikoidaan heidän omaisuutensa ja otetaan naiset ja lapset vangeiksi. Muhammed sanoi: "Olet antanut Allahin tuomion."

I690 Vangit vietiin Medinaan. He kaivoivat hautansa Medinan torille. Pitkän päivän aikana 800 juutalaista kohtasi kuolemansa. Muhammed ja hänen kaksitoistavuotias vaimonsa istuivat iltaan asti katselemassa teloituksia. Allahin Lähettiläs tappoi jokaisen juutalaismiehen.

I693 Muhammed otti juutalaisten omaisuuden sekä naiset ja lapset ja jakoi ne muslimien kesken. Muhammed otti itselleen kuuluvan viidenneksen orjista ja lähetti erään muslimin myymään naiset läheiseen kaupunkiin seksiorjiksi. Muhammed hankki seksiorjien myynnistä saamillaan rahoilla hevosia ja aseita.

I693 Muhammed otti vielä yhden sotasaaliin. Kauneimman juutalaisnaisen nautinnokseen.

I696-7 Vallihaudan taistelussa voittaja oli Allah. Allah antaa muslimeille voiman ja tahdon. Mitä tahansa kafirit tekevätkään, Allah voittaa heidät lopulta.

33:25 Jumala torjui uskottomien raivoisan hyökkäyksen; he eivät voittaneet mitään, ja Jumala oli oikeauskoisten suojana taistelussa, sillä Hän on väkevä ja mahtava. Hän masensi nekin, jotka olivat saaneet kirjoituksen, ja kylvi kauhua heidän sydämiinsä; osan heistä te tapoitte ja loput otitte vangiksi. Ja Hän antoi teille perinnöksi heidän maansa, asumuksensa, omaisuutensa ja nekin alueet, joihin jalkanne eivät vielä ole astuneet, sillä Jumalalla on valta yli kaiken.

Koraanin viimeinen sana juutalaisista:

5:12 Jumala teki muinoin liiton Israelin lasten kanssa, ja Me korotimme heidän keskuudestaan kaksitoista johtomiestä, ja Jumala sanoi: »Katso Minä olen kanssanne. Jos te suoritatte hartautenne säännöllisesti, annatte almuja, uskotte lähettiläihini, tuette heitä ja lainaatte Jumalalle jalon korottoman lainan, niin Minä totisesti annan syntinne anteeksi ja päästän teidät huvitarhoihin, joissa purot solisevat. ja se teistä, joka tämän jälkeen ei usko, joutuu harhaan oikealta tieltä.»
5:13 Ja siksi, että he rikkoivat liittonsa, Me olemme kironnut heidät ja kovettanut heidän sydämensä. He sotkevat Kirjoituksen sanojaja ovat unohtaneet osan siitä, mitä heille opetettiin  [islam väittää, että juutalaiset poistivat viittaukset Muhammediin kirjoituksistaan].  Lakkaamatta havaitset kieroa menettelyä kaikkien heidän puoleltansa, lukuunottamatta muutamia harvoja. Mutta siedä heitä ja anna anteeksi; katso, Jumala rakastaa jalomielisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti